Versati3 Split Type 16Kw 3F GRS-CQ16Pd/NhH-M
август 18, 2022
Versati4 Monoblock GRS-CQ6.0Pd/NhG4-E
декември 22, 2022

AMBER PREMIUM+ GWH18YDXF-K6DNA1A

59,999 ден
Нема на залиха

SKU: GWH18YDXF-K6DNA1A
Категории: , ,

AMBER Premium+ е идеален избор како за ладење, така и за греење. Има широки можности за работа, а во исто време и висока Класа на енергетска ефикасност. Има богат опсег на функции и проширени опции за контрола кои ја гарантираат удобноста на корисникот.

SMART DC Инвертер со G10 технологија, патент на ГРЕЕ
Eфикасност во режим на ладење SEER:7.6  A++
Eфикасност во режим на греење SCOP:4.3  A+(Средна климатска зона)
 EUROVENT сертификат
GREE TWIN-Rotary компресор со магнети од ретки метали (Rare Earth Magnet)
Работен режим: од -25°С до +50°С
EEV – Eлектронски Експанзионен Вентил, Грејач на тацна за одмрзнување на кондензат
Функции:Самодијагностика, Интелигентен Дефрост, I-Feel, Плазма филтер, вградена WiFi контрола, 8°С греење, економичен мод, Турбо функција за брзо ладење/греење, 7 Fan брзини на дување, Quiet Fan брзина, Aвтоматски вертикален и хоризонтален Swing.

Модел GWH18YDXF-K6DNA1A
Капацитет Btu 18000
Напојување V~/Hz 220-240/50
Волтажа Min/Max. V 198~264
Капацитет ладење W 5300(1260~6600)
 греење W 5600(1400~7500)
Потрошувачка ладење W 1413(100~2250)
 греење W 1333(240~2500)
Работна температура ладење °C -15~50
 греење °C -25~30
Просечен капацитет при греење на -10°C W 4300
COP при -10°C надворешна температура W/W 2.72
Енергетска класа ладење A++
 греење A+++ (Топла климатска зона)
A+(Средна климатска зона)
SEER (Ладење до +35°C) 7.6
SCOP (Топла климатска зона до +2°C) 5.7 (Топла климатска зона)
SCOP (Средна климатска зона до -10°C) 4.3 (Средна климатска зона)
Внатрешна Единица GWH18YDXF-K6DNA1A/I
Проток на воздух m3/h 850/750/680/610/570/520/460
Ниво на звучен притисок dB (A) 43/41/39/37/35/32/31
Димензии (ДxВxШ) mm 1013×307×221
Тежина (нето) kg 13
Надворешна Единица GWH18ACDXF-K6DNA1A/O
Тип на компресор Twin Rotary
Модел FTz-SM151AXBD
Фреон/полнење -/kg R32/1
Ниво на звучен притисок dB (A) 57
Конекција бакар mm φ6/φ12
Макс. должина на цевки m 25
Димензии (ДxВxШ) mm 958×660×402
Нето тежина kg 40.5

Еуровент сертификат Амбер+

Линк