Fan Coil GREE FPD-51BB4/A-K 2700/2900W
март 4, 2024
Fan Coil GREE FPD-85BB4/A-K 4300/4700W
март 4, 2024

Fan Coil GREE FPD-68BB4/A-K 3600/3900W

20,990 ден


На залиха

Зиден ГРЕЕ фенкоjлер за зидна монтажа, модел FPD-68BB4/A-K

Капацитет на Ладење: 3600W

Kaпацитет на Греење:3900W

Модул за WiFi контрола (вклучен)
Компактен дизајн
Тројно прочистување на воздухот
Вентилатор со три брзини
Тивка работа
Топол старт
Систем за самочистење
Предниот украсен панел е опремен со информативен дисплеј и лопатки за ефикасна дистрибуција на воздухот
Вграден филтер што може да се пере (вклучен)
Надворешен тринасочен вентил со актуатор (опција)
Инфрацрвен далечински управувач (вклучен)

 

FPD-34BB4/A-K

FPD-51BB4/A-K  FPD-68BB4/A-K 

FPD-85BB4/A-K 

Моќност при ладење, Kw

2.2 kW (7500) BTU

2.7 (9200 BTU) 3.6 (12300 BTU)

4.3 (14700 BTU)

Моќност при греење, Kw

2.4

2.9 3.9

4.7

Производител

GREE

GREE GREE

GREE

Површина, m²

22

27 36

43

Работен режим

Ладење/Греење

Ладење/Греење Ладење/Греење

Ладење/Греење

Проток на воздух, m³/h

340/255/170

510/382/255 680/510/340

850/637/425

Проток на вода, l/min

8.4

8.4 10.8

12.6

Потрошувачка при ладење, W

12

18 29

43

Потрошувачка при греење, W

12

18 29

43

Тип на фенкојлер

Двоцевен

Двоцевен Двоцевен

Двоцевен

Влезен приклучок за вода

1/2

1/2 1/2

1/2

Излезен приклучок за вода

1/2 1/2 1/2

1/2

Приклучок за конденз

1/2

1/2 1/2

1/2

Пад на притисок, kPa

18

28 43

47

Напон, V

220 220 220

220

Далечински управувач

Да

Да Да

Да

Бучност, dBa

35 37 43

48

Тежина (kg)

11 11 13

13

Димензии (ВxШxД), mm

289х845х209

289х845х209 289х845х209

300х970х224

Декларираните вредности за моќноста се дадени при следниве услови:
Ладење: 7/12°C вода, температура на воздухот 27°C, максимална брзина на вентилаторот;
Греење: 45/40°C вода, температура на воздухот 20°C, максимална брзина на вентилаторот.
Без комплет за вентили. Инсталирањето на тринасочен вентил може да се реши при монтажа.