Daisy
ноември 16, 2017
U-Crown GWH18UC-K3DNA4F
јуни 12, 2019

U-Crown GWH12UB-K3DNA4F

72,990 ден 39,990 денНема на залиха

SKU: GWH12UB-K3DNA4F
Категорија:

Професионален SMART DC Инвертер со G10 технологија, патент на ГРЕЕ
Eфикасност во режим на ладење SEER:7.0 – A++
Eфикасност во режим на греење SCOP:4.6 – A++
GREE Two-Stage Twin-Cylinder компресор со магнети од ретки метали (Rare Earth Magnet)
Работен режим: од -30°С до +54°С
Двоипол реден топлински изменувач во надворешната единица
Eлектронски експанзионен вентил, Грејач против замрзнување на кондензот
Функции:Самодијагностика, Интелигентен Дефрост, I-Feel, Плазма филтер, вградена WiFi контрола, 8°С греење, економичен мод, Турбо функција за брзо ладење/греење, 7 Fan брзини на дување, Quiet Fan брзина, DIY Sleep мод, Алуминиумски панел.Надворешната единица на GREE U-Crown е опремена со висококвалитетен 2-степен компресор како и 3реден изменувач – гаранција за непрекинато греење преку зимата и на многу ниски температури. Дополнително има и вграден греач на тавата за полесно одмрзнување.

 


GREE U-Crown 2-степенскиот компресор не се двоуми да загрее или олади во екстремни услови, без потреба од зголемена потрошувачка на енергија. Ако надворешната температура е -20 ° C, температурата на излезниот воздух може да се загрее до 50 ° C. На надворешна температура од 50 ° C, температурата на излезниот воздух може да се излади до 13 ° C.
Капацитетот на греење при -30 ° C надворешна температура е до 80% од номиналната моќност!


GREE U-Crown топлинската пумпа вклучува далечински управувач со безжична RF технологија за непречена употреба. Значи, можете да ја промените температурата на вашата топлинска пумпа дури и од друга просторија.

GREE U-Crown топлинскаta пумпа овозможува вертикално движење од 180 ° и странично движење од 130 °. Така можете да уживате во протокот на воздух кој се шири рамномерно околу просторот за живеење. Технологијата овозможува да се олади од врвот до дното и соодветно го загрева воздухот од дното нагоре.

Седум видови на брзина на вентилатор: тивка, ниска, средно ниска, средна, средно висока, висока и турбо. Можете да изберете соодветна брзина на вентилаторот колку што сакате.

U-Crown не само што ја прилагодува температурата на воздухот, туку го подобрува и квалитетот на воздухот. Со вградената “IFD dedusting technology” – технологија за ефикасно отстранување на PM2.5 честички, U-Crown се грижи и за вашето здравје.
Модел

GWH12UB-K3DNA4F

Капацитет

Btu

12000

Напојување V/Hz

220-240/50

Волтажа Min/Max.

V

198/264

Капацитет

ладење

W

3500(390~4450)

 греење

W

3600(560~5400)

Потрошувачка

ладење

W

920(95~1550)

 греење

W

970(100~1680)

Работна температура ладење

°C

-18~54

 греење

°C

-30~24

SEER/SCOP A/W/C

7.0/ 5,1/4,6/3,8

Енергетска класа

A++ / A+++/A++/A

Внатрешна Единица

GWH12UB-K3DNA4F/I

Проток на воздух

m3/h

720/550/490/420/370/320/290

Ниво на звучен притисок

dB (A)

43/38/36/34/31/23/20

Димензии (ДxВxШ)

mm

860×305×170

Тежина (нето)

kg

11,5

Надворешна Единица

GWH12YD-S6DBA2A/O

Тип на компресор

Twin-Cylinder & Twin-stage

Фреон/полнење

-/kg

R410A/1,3

Ниво на звучен притисок

dB (A)

52

Конекција бакар

mm

φ6/φ12

Макс. должина на цевки

m

20

Димензии (ДxВxШ)

mm

899×596×378

Нето тежина

kg

44,5

Тест видео