AMBER PREMIUM GWH12YC-K6DNA2A
ноември 8, 2021
Филтер – Активен Карбон
ноември 17, 2021

AMBER PREMIUM Black GWH18YD-K6DNA2A Black

67,990 денНема на залиха

SKU: GWH18YD-K6DNA2A(Black Panel)
Категории: , ,

AMBER Premium е идеален избор како за ладење, така и за греење. Има широки можности за работа, а во исто време и висока Класа на енергетска ефикасност. Има богат опсег на функции и проширени опции за контрола кои ја гарантираат удобноста на корисникот. Панел во боја која е со текстура на црно дрво.

SMART DC Инвертер со G10 технологија, патент на ГРЕЕ
Eфикасност во режим на ладење SEER:7.6  A++
Eфикасност во режим на греење SCOP:4.1  A+(Средна зона)
GREE компресор со магнети од ретки метали (Rare Earth Magnet)
Работен режим: од -22°С до +43°С
EEV – Eлектронски експанзионен вентил, Грејач на тацна за одмрзнување на кондензат
Функции:Самодијагностика, Интелигентен Дефрост, I-Feel, Плазма филтер, вградена WiFi контрола, 8°С греење, економичен мод, Турбо функција за брзо ладење/греење, 7 Fan брзини на дување, Quiet Fan брзина, Aвтоматски вертикален и хоризонтален Swing.

Модел GWH18YD-K6DNA2A
Капацитет Btu 18000
Напојување V~/Hz 220-240/50
Волтажа Min/Max. V 198/264
Капацитет ладење W 5300(1260~6600)
 греење W 5570(1120~6800)
Потрошувачка ладење W 1550(380~2450)
 греење W 1428(350~2600)
Работна температура ладење °C -15~43
 греење °C -22~24
Просечен капацитет
на греење (W)
на -7°C W 3985
на -15°C W 4220
Енергетска класа ладење А++
 греење A+++ (Топла зона)
A+(Средна зона)
SEER 7.60
SCOP(Топла зона)/SCOP(Средна зона) 5.20 (Топла зона)
4.10 (Средна зона)
Внатрешна Единица GWH18YD-K6DNA2A/I
Проток на воздух m3/h 850/750/700/610/560/520/450
Ниво на звучен притисок dB (A) 49/45/43/41/39/37/34
Димензии (ДxВxШ) mm 996×301×225
Тежина (нето) kg 13.5
Надворешна Единица GWH18YD-K6DNA1A/O
Тип на компресор Rotary
Модел QXF-B141zF030A
Фреон/полнење -/kg R32/1.0
Ниво на звучен притисок dB (A) 57
Конекција бакар mm φ6/φ12
Макс. должина на цевки m 25
Димензии (ДxВxШ) mm 955×700×396
Нето тежина kg 45