Versati4 Monoblock GRS-CQ12Pd/NhG4-E
декември 22, 2022
Versati4 Monoblock GRS-CQ16Pd/NhG4-M
декември 22, 2022

Versati4 Monoblock GRS-CQ16Pd/NhG4-E

234,999 ден 199,999 ден


На залиха

VERSATI IV 16KW – Топлиска пумпа воздух-вода во Моноблок изведба.
Примена со подно греење, греење/ладење со Фенкојлери или греење со соодветни радијатори.
А+++ Енергетска класа при греење.
Вграден 2-степен компресор.
Зиден LED контролер со Touch-Screen контрола, како и вградена WiFi далечинска контрола преку телефон.
Еколошки и ефикасен фреон R32.
Eurovent i Keymark Сертификати.

Модел VERSATI 4
MONOBLOCK  6
VERSATI 4
MONOBLOCK  12
VERSATI 4
MONOBLOCK  16
VERSATI 4
MONOBLOCK  16 3F
Шифра на модел GRS-CQ6.0Pd/NhG4-E GRS-CQ12Pd/NhG4-E GRS-CQ16Pd/NhG4-E GRS-CQ16Pd/NhG4-M
Капацитет (35°C амб./ 18°C-23°C вода) Ладење (kW) 6.8 12 15.5 15.4
EER (35°C амб./ 18°C-23°C вода)   5.1 4.9 4.31 3.8
Капацитет (7°C амб./ 30°C-35°C вода) Греење (kW) 6 12 15.7 15.7
COP (7°C амб./ 30°C-35°C вода)   5,4 4.94 4.55 4.4
Капацитет (35°C амб./ 7°C-12°C вода) Ладење (kW) 5.7 11.1 13.8 13.8
EER (35°C амб./ 7°C-12°C вода)   3.25 3.1 2,71 2.71
Капацитет (7°C амб./ 40°C-45°C вода) Греење (kW) 6.8 13 16.2 16.2
COP (7°C амб./ 40°C-45°C вода)   4.1 3.77 3.61 3.61
SEER (35°C амб./ 7°C-12°C вода)   4.96 4.93 4.81 4.68
SCOP (35°C вода)   5.05 4.78 4.68 4.55
SCOP (55°C вода)   3.5 3.68 3.7 3.53
Напојување (V / f / Hz) 220 ~ 240 / 1 / 50 220 ~ 240 / 1 / 50 220 ~ 240 / 1 / 50 380 ~ 415 / 3 / 50
Работно подрачје при
надворешни температури
Ладење (ºC) +10 ~ +48 +10 ~ +48 +10 ~ +48 +10 ~ +48
Греење (ºC) -25 ~ +35 -25 ~ +35 -25 ~ +35 -25 ~ +35
Санитарна вода (ºC) +40 ~ +80 +40 ~ +80 +40 ~ +80 +40 ~ +80
Звучен притисок Ладење dB(A) 53 61 61 61
Греење dB(A) 56 63 63 63
Разладно средство (kg) 0.95 2.20 2.20 2.20
Нето ширина / висина / длабочина (mm) 1150×733×372 1206×878×445 1206×878×445 1206×878×445
Бруто ширина / висина / длабочина (mm) 1258×900×503 1338x1020x553 1338x1020x553 1338x1020x553
Тежина нето / бруто (kg) 90/106 138/156 138/156 138/156

Energy Label
Eurovent Sertifikat
Keymark Sertifikat
Keymark Report